hatacancer.blogg.se

Jag heter Katrine och är mamma till Sander, 12 år. I februari 2016 opererades han för en stor hjärntumör.

Glimten i ögat

Kategori: Allmänt

Många frågar oss om Sander är mycket trött, hur mycket han orkar och så. Jag skulle säga att det är lääänge sedan han var lika pigg som nu, fast det bara gått två veckor sedan den stora operationen. Han har fått tillbaka glimten i ögat som han har saknat hela hösten, men som vi trodde berodde på flytten från Svedjan. Hela hösten har han känts trött eller nedstämd, knappt varit med kompisar, utan mest bara hemma. Vi har försökt peppa honom att åka till kompisar eller bjuda hem någon, men han har sällan haft lust/ork. På träningarna har vi tyckt att han inte riktigt tagit i, inte gett järnet, utan gått på halvfart. Nu förstår vi varför.

Nu är det tvärtom så att vi föräldrar bromsar Sander en del. Vi vill inte ha några nya bakslag. Han vill så mycket och känner nog själv en stor skillnad sedan tumören togs bort, men det ska finnas en balans mellan aktivitet och återhämtning. Till exempel vill Sander helst så fort som möjligt börja om skolan på heltid. Det vill inte vi föräldrar eller vår konsultsköterska Marita. Det vore trist om all energi går åt under skoldagen och resten av dagen är orken helt slut.

Innebandy, fotboll, slalom, skridskor, åka madrass och mycket annat är avlägset ännu, men som Sander själv så klokt säger, det kommer fler år. För det är jag alldeles säker på att det gör.

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2016-02-22 | 23:12:03

    Men så härligt att höra sanders komentar, det finns en riktig kämpe 💜

  • Bnar säger:
    2016-02-23 | 12:27:25

    Jag förstår precis hur ni tänker som föräldrar . Massor av bamse kramar till er ❤️

Kommentera inlägget här: