hatacancer.blogg.se

Jag heter Katrine och är mamma till Sander, 12 år. I februari 2016 opererades han för en stor hjärntumör.

Flyttar till patienthotellet

Kategori: Allmänt

Dagen har kommit då Sander skrivs ut från avdelningen! Vi flyttar till patienthotellet efter middagen, när Peter kommer tillbaka hit med bilen. Febern är borta och att ta tempen och tabletter klarar vi själva, så vi behöver inte längre vara inlagda. Vi ska stanna här i Umeå till torsdag, då ska stygnen tas bort och sedan får vi åka hem en vecka, för att komma tillbaka hit på onsdag 24/2 för cellprovssvaren. Vi ska besöka avdelningen en stund varje dag för lägescheck och några inbokade möten, men mer än så är det inte. Allt finns till vårt förfogande precis som tidigare, men vi bestämmer själva. Sjukhusskolan känns som en självklarhet, och alldeles säkert kommer många fler timmar att tillbringas i Lekterapin och ungdomsrummet. Alla spel, biljard, pingis och den enorma mängden av pyssel gör att ingen blir sysslolös.
Vi är även fria att ta bilen och åka till stan, eller till något annat lämpligt som vi kommer på.

Vide har varit ute och åkt pulka efter lunch. En familj tog med sig avdelningens tre syskon till pulkbacken. Sander och jag blev kvar på rummet. Mest för att han inte har några täckbyxor här, men de kommer Peter med senare idag.

Haft möte med kuratorn igen. Hon hjälper bland annat till med administrativa saker. Nu har hon informerat om bidrag man kan söka för anhörigas resor från Hortlanders fond och för oss Omkostnadsbidrag från Cancerhjälpen.

På förmiddagen, när pojkarna var i skolan, tog jag en promenad i det härliga vädret. Andra gången utomhus på 14 dagar. Insidan av sjukhuset har jag sett så det räcker, men nu gick jag en sväng runt hela sjukhusområdet. Det är verkligen stort. Här jobbar 5700 anställda. Några av dem har räddat livet på vårt barn.

Förra tisdagen var den tuffaste dagen för Sander, första dagen efter operationen. En vecka senare skrivs han ut. Barn i allmänhet, och Sander i synnerhet (okej, jag är partisk), har en enastående återhämtningsförmåga. Sander är en figther, en krigare. På fotbollsplanen är han Terry Butcher. Nu längtar han att få spela innebandy och fotboll igen. Som vilken snart 12-åring som helst.
Och han längtar tills han får träffa sina klasskamrater i Fantastiska 5B.

Idag, vår utskrivningsdag, har en ny familj visats runt på avdelningen. Jag känner mig plötsligt gammal i gamet, trots att de flesta andra varit här mycket längre än vi.

KOMMENTARER:

 • Helene Markström säger:
  2016-02-16 | 16:10:06

  Vad fint du skriver!! Vad härligt det låter att det ser så positivt ut! Och vad skönt att ni snart får fara hem ett tag! Tänker på er! Kramar <3

 • Linus Brännström säger:
  2016-02-16 | 17:07:43

  SÅ himla trevligt att Sander får skrivas ut ett tag. JAg längtar SÅ himla mycket efter er /Kram Linus

 • Hanna Brännström säger:
  2016-02-16 | 21:02:31

  Längtar så JÄTTEMYCKET efter Sander! Vi alla saknar honom och vill gärna träffa honom. Massor av kramar Hanna

 • Hanna Brännström säger:
  2016-02-16 | 21:02:32

  Längtar så JÄTTEMYCKET efter Sander! Vi alla saknar honom och vill gärna träffa honom. Massor av kramar Hanna

 • Anonym säger:
  2016-02-16 | 22:21:01

  Är så glad att Sander piggat på sig, att han längtar till saker han gillat att göra. Så skönt föe er att få komma hen några dagar. Han är så klok å duktig å ni föräldrar å lilla Vide är ju åxå så fantastiska. Att du Katrine skriver om den fruktansvärda resa som ni göri, de gör att man blir än mer tacksam för de saker i livet som man tagit för givet tidigare. Tina å John hälsar så mycket till Sander å familjen, många kramar från oss

 • Morbror Stefan säger:
  2016-02-16 | 22:22:11

  Härliga nyheter. Jag kan tänka mig att du var som en kalv på grönbete när du kunde lämna sjuksalarna. Vi får se om vi kanske kan ses när ni är hemma, men jag förstår om tiden inte räcker till. Kramar till er alla.

Kommentera inlägget här: