hatacancer.blogg.se

Jag heter Katrine och är mamma till Sander, 12 år. I februari 2016 opererades han för en stor hjärntumör.

Ett år

Kategori: Allmänt

Idag är det precis ett år sedan jag startade bloggen.
Igår var det ett år sedan Chocken som får blodet att frysa till is, chocken som förlamar hela kroppen, chocken som får dig att tappa andan. Chocken när du får veta att ditt barn har en hjärntumör stor som ett ägg.

Idag är det en dryg vecka sedan vi fick det glädjande beskedet från senaste röntgen. Att allt ser bra ut och att det i nuläget inte finns några tecken på tillväxt i Sanders tumörrest. Ett helt halvår får vi andas ut och slappna av innan det är dags för nästa MR. Så var det även för ödeskamraten på Sanders skola med exakt samma tumörtyp. Glesare mellan MR, men så vid deras senaste MR, efter deras lugna och sköna halvår, så får de besked att en ny operation behöver göras. På tisdag är det dags. Mina tankar finns hos dem från och till hela tiden, men särskilt på tisdag. En operationsdag för hjärntumör är en av de tuffaste dagar man genomlider som förälder.

Men ödet har gett oss ett halvår av lugn. Så lyxigt att kunna köpa årskort i slalombacken och veta att vi kommer att åka skidor hela säsongen. Så lyxigt att titta när Sander har spelat tre innebandymatcher idag. Det är så lätt att glömma det lyxigaste i livet, mitt i allt annat. Lyxen att alla är friska. I alla fall just nu och ett halvår framåt.