hatacancer.blogg.se

Jag heter Katrine och är mamma till Sander, 12 år. I februari 2016 opererades han för en stor hjärntumör.

Kort permission från sjukhuset

Kategori: Allmänt

Idag har varit en bra dag, av flera olika anledningar; besök, permission och ett oerhört värdefullt samtal med cancerkompisen på avdelningen. Sander känns betydligt lättare till sinnet, och så även vi vuxna.
 
Hela helgen är vi lediga från undersökningar, undantaget de nattliga väckningarna av Sander och vanlig blodtryckskoll. Det innebär att vi har kunnat lämna sjukhuset några timmar och åkt till lägenheten för tacolunch med våra besökare. Hela släkten stöttar på ett fantastiskt sätt och släkten är stor. Fastrarna var igång innan kl 7 i morse och ställde till med storkok, så nu har vi frysen och kylen full av matlådor! Sander äter sjukhusets mat, och i alla fall på denna avdelning är det bara sån mat som barn gillar. Vi andra i familjen disponerar familjeköket i anslutning till avdelningens lilla matsal. Där är tanken att vi kan laga vår mat. Hittills har sköterskorna försett oss med gårdagens matlådor, men nu är det löst som tänkt med egen mat. Otroligt uppskattat!
 
Vide har det lite jobbigt med det faktum att han inte längre är mitt i centrum. Han är annars lite "pajasen" och minstingen som får allas uppmärksamhet. Men nu är Sander fokuspersonen. Jag har tagit Vide åt sidan idag och gett honom halvkroppsmassage. Tänk vilken nytta jag kommer att ha av massagekursen som jag gick på Axelssons i Stockholm förra helgen. Massage hjälpte för stunden, men sedan var han igång igen och vill bryta in i samtal och på andra sätt söka uppmärksamhet. Då blev det dags för ett enskilt samtal med cancerinfo del 2. För cancer är något mer än "en sjukdom som man kan påverkas av". Det blev dags att berätta att cancer också är något farligt. Vi har ju alla sett Barncancerfondens TV-reklam med de fyra stolarna. Vi pratade med Vide utifrån den och förklarade att just nu behöver Sander oss mer än vanligt. Vi älskar båda två precis lika mycket, men ibland behöver ett barn få lite mer stöd och just nu är det Sander. Det blev ett allvarligt, men nödvändigt samtal. Vi behöver vara ärliga och uppriktiga även mot Vide.
 
Efter lunch kom svågrarna och storkusinen Marcus också hit och vi hade hela åtta besökare, som alla har visats runt på fantastiska, men avskyvärda avdelning QA22, avdelningen med världens bästa personal och avdelningen som har allt, men som ingen vill komma i kontakt med, Barncanceravdelningen. Men nu är vi här och vi är inte ensamma. Här finns som tidigare nämnt en annan familj med jämnåriga barn, som kommit lite längre i behandlingen. Det timmeslånga samtalet med kompisen idag har stärkt Sander oerhört. De har jämfört sina symtom och Sander har fått berättat för sig precis vad som ska hända, på ett jämnårigt barns vis. Helt fantastiskt!
 
På eftermiddagen var det avlösning av besökare. Stora gänget åkte hem och hit kom min mor, syster och kusinen/bästisen Josef. Vi tog en rullstolsrunda bort till centralhallen och bunkrade godis inför kvällens mello.
På lördagar bjuder Barncancerföreningen avdelningens familjer på hämtpizza, lyx!
 
Vi har haft så fullt upp idag att vi har fått skjuta upp den planerade operationen av det kokta ägget till imorgon. Eller så kanske ägget hade för dåliga värden för att opereras idag. Sånt händer på den här avdelningen, men för Sanders del ser allt bra ut inför måndagen.
 
Planen var att jag skulle sova i lägenheten med mina nära, men efter mello, när det var dags för uppbrott, var jag för trött för att dra iväg dig. Just att planera är ett djupt rotat beteende i vår familj, som kommer att ta tid att vänja bort. För nu går det inte att planera något längre. Det är bara att ta det som det kommer.

KOMMENTARER:

 • Mia säger:
  2016-02-07 | 00:03:24

  Vi skickar många kry på kramar och styrkekramar till er alla❤ Tänker på er hela tiden och håller alla tummar och tår för att allt blir bra❤ Många styrkekramar från Mia och Tobias Öberg P04

 • Morbror Stefan säger:
  2016-02-07 | 05:03:19

  Massor med kramar!

 • Anonym säger:
  2016-02-07 | 07:22:07

  Tänker på er idag ❤❤ /ancha

 • Yvonne säger:
  2016-02-07 | 08:39:17

  Hoppas ni får en så trevlig dag som det bara går.Krama om varandra från mig.😍😘

Kommentera inlägget här: